9.6 / 10 op 851 beoordelingen

Ontvang cruise aanbiedingen
+ € 40 euro kortingscode:

  Bestemmingen

  Rederijen

  Schepen

  Reis type

  Vertrekdatum

  Datum van

  Datum tot

  Volwassen(en)

  Kind(eren)

  Reisduur

  Geavanceerd zoeken Standaard zoeken / /

  Vul de leeftijd van de kinderen hier in

  Laat meer zien Laat minder zien

  Laat meer zien Laat minder zien

  Laat meer zien Laat minder zien

  2024

  2025

  2026

  “Noord Europa een schat aan bezienswaardigheden”

  Natuurgebieden zoals de Noorse Fjorden, of grote steden zoals St. Petersburg aan de Oostzee. Of wat dacht u van een cruise naar de Noordkaap? Noord Europa heeft prachtige plekjes die u vanuit Rotterdam en Amsterdam kunt bewonderen. Het is één van de populairste bestemmingen onder de Nederlanders en terecht!

  De Noorse fjorden maken de cruises naar Scandinavië extra bijzonder. U voelt zich klein als u tussen de immense bergwanden het achterland in vaart. Het cruiseschip dat toch behoorlijk uit de kluiten is gewassen, lijkt hier een klein bootje. Als u geen echte fjorden-cruise boekt, dan pakt u evengoed het Olsofjord mee, één van de mooiste fjorden ter wereld! Je zou de Noorse fjorden natuurkunst kunnen noemen. Uitgeslepen door gletsjers in de ijstijd vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming van Scandinavië. Zo vaart u bijvoorbeeld langs de Zevenzusters in het Geirangerfjord. Sta vroeg op en houdt uw camera klaar. Dit stuk natuur is fantastisch om te zien.

  En dat zo dicht bij ons eigen Nederland. Met een cruiseschip kunt u binnen 48 uur van dit natuurwonder genieten. De scherenkust kunt u bewonderen als u naar de mooiste stad van Scandinavië vaart: Stockholm. Tip: het cruiseschip legt ’s morgens bijna altijd vroeg in de ochtend aan. Dat is meestal ook zo in Stockholm. Daarvoor vaart het schip uren tussen duizenden eilandjes door. Sta vroeg op en aanschouw dit natuurfenomeen terwijl de zon op komt. Onvergetelijk!

  Maar misschien gaat u nog een stapje verder en wilt u graag naar Groenland en IJsland. Vaak is er een combinatie met Engeland, Ierland, IJsland en Groenland. Daarnaast is het ook mogelijk om naar het uiterste punt te gaan en voor veel mensen een droom: Spitsbergen!

  Beste tijd om te cruisen

  De meeste Noord-Europa cruises varen tussen mei en september in dit vaargebied. Dit is ook de beste tijd om hier te varen, in onze zomermaanden. Dan zijn er aangename temperaturen.

  In de wintermaanden heeft u kans dat u het noorderlicht kunt bewonderen. De meeste cruises vertrekken vanuit Nederland, Duitsland en Engeland. Cruises van Hurtigruten vaart het jaarrond naar deze bestemmingen.

  Wanneer u richting IJsland, Groenland en Spitbergen wilt zijn de maanden juni, juli en augustus populair.

  Wat te doen tijdens een Noord Europa cruise

  Breng een bezoek aan de prachtige Geiranger in Noorwegen of bezoek één van de paleizen van Peter de Groot in St. Petersburg. Pak de trein in Flam en geniet van het schitterende uitzicht of beklim in Stavanger de Preikestolen. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden voor iedereen!

  Offerte

  Offerte